هنر وب گردي
هشدار عراق درباره احتمال استفاده از گزینه نظامی علیه ترکیه
هشدار عراق درباره احتمال استفاده از گزینه نظامی علیه ترکیه، درخواست العبادی و بارزانی برای خروج نیروهای ترکیه از عراق، درخواست مسکو از آنکارا برای بازداشت عامل قتل خلبان روسی، وضع تحریم های جدید روسیه علیه ترکیه، موضع روسیه درباره گروه های تروریستی سوری و تصمیم آمریکا برای تحریم چند فرد و شرکت مرتبط با ایران، از جمله مهمترین موضوعات امروز مطبوعات جهان به شمار می رود. 

به گزارش «تابناک»، ادامه تنش میان بغداد و آنکارا بر سر حضور نیروهای نظامی ترکیه در خاک عراق، از جمله مهمترین موضوعات خبری امروز است. در همین راستا، خبرگزاری «رویترز» از تهدید دولت عراق به استفاده از گزینه نظامی علیه ترکیه خبر داده است. ابراهیم جعفری، وزیر خارجه عراق، در واکنش جدید به ادامه حضور نظامیان ترکیه در شمال کشورش هشدار داد: «اگر راه‌حل دیگری جز راهکار نظامی برای حل این مشکل نمانده باشد، این راه‌حل را به کار می بندیم». وی افزود: «اگر مجبور شویم برای دفاع از حق حاکمیت به مبارزه روی بیاوریم، آنگاه از روی اجبار مبارزه خواهیم کرد». با این حال، وی در نشست خبری خود، بارها از روابط خوب با آنکارا و حسن همجواری بین دو کشور صحبت کرد و گفت، بغداد همچنان به پیگیری رویکرد دیپلماتیک و مسالمت‌آمیز متعهد است.

*****

در همین راستا، خبرگزاری کویت نیز از تأکید نخست وزیر عراق و رئیس اقلیم کردستان این کشور بر ضرورت خروج نیروهای ترکیه خبر داده است. به نوشته این خبرگزاری، در تماس تلفنی روز چهارشنبه مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق با حیدر العبادی نخست وزیر عراق، مسأله حضور نظامی ترکیه در شمال عراق و پیروزهای اخیر ارتش عراق علیه گروه تروریستی داعش بررسی شد. طرفین همچنین بر لزوم خروج فوری نیروهای ترکیه از خاک عراق و برقراری روابط با ترکیه و کشورهای همسایه بر اساس حسن همجواری، احترام متقابل و عدم مداخله در امور داخلی و احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی عراق، تأکید کردند. از سوی دیگر، رئیس اقلیم کردستان پیروزی های چشمگیر ارتش عراق برای آزادسازی شهر الرمادی از اشغال تروریست ها را تبریک گفت.

*****

این در حالی است که همزمان، تنش های مسکو و آنکارا نیز در حال افزایش است. به نوشتهخبرگزاری فرانسه، مسکو روز چهارشنبه از آنکارا خواست قاتل خلبان هواپیمای روسی سرنگون‌شده توسط ترکیه بر فراز آسمان سوریه را بازداشت و محاکمه کند. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، در سخنانی گفت: «ما اقدام فوری دولت ترکیه را جهت تحت تعقیب قرار دادن آلپ ارسلان جیلیک و همچنین همدستان او و سپردن آنها به دادگاه به اتهام قتل خلبان روسی را خواستاریم». روزنامه «حریت» ترکیه، یکشنبه گذشته مصاحبه ای با آلپ ارسلان چلیک، ملی‌گرای افراطی اهل ترکیه منتشر کرده که این شهروند تُرک، خلبان هواپیمای روسی سرنگون شده توسط ترکیه را آماج تیراندازی قرار داده بود و به جنایت خود اعتراف نمود.

*****

این در حالی است که مسکو، تحریم های جدیدی نیز علیه آنکارا وضع کرده است. شبکه خبری«المیادین» در گزارشی در این زمینه اشاره می کند که روسیه اعلام کرد از فعالیت شرکت های ترکیه‌ای در بخش های ساخت و ساز، گردشگری و هتلداری این کشور جلوگیری می شود. پیش از این، روسیه تدابیری را در خصوص ممنوعیت واردات برخی کالاها به ویژه کالاهای مصرفی، مواد غذایی و محصولات کشاورزی از ترکیه اتخاذ و از آغاز سال آینده نیز انعقاد هرگونه قرارداد با نیروی کار ترکیه را ممنوع کرده است. امروز نیز دولت روسیه تدابیر جدیدی را با امضای دیمیتری مدودویف، نخست وزیر این کشور تصویب کرد که بر اساس آن، فعالیت برخی بخش های بسیار مهم برای ترکیه و همچنین روسیه به ویژه بخش گردشگری و هتلداری را هدف قرار داد.
(0) نظر
برچسب ها :
یک روز خوب
(0) نظر
برچسب ها :
در حالی که از حدود چهار سال پیش
در حالی که از حدود چهار سال پیش و از‌‌ همان آغاز شکل گیری بحران سوریه، ایالات متحده به همراه دیگر کشورهای غربی، بر ضرورت کنار رفتن بشار اسد به هر قیمت ممکن تأکید داشتند، به نظر می‌رسد تحولات میدانی، غرب را به بازنگری جدی در مواضع خود واداشته است. در این راستا، وزیر خارجه آمریکا از ضرورت مذاکره با اسد برای حل بحران سوریه سخن گفته است.

به گزارش «تابناک» به نقل از «رویترز»، جان کری، وزیر خارجه آمریکا گفته، برای انجام فرایند گذار سیاسی در سوریه، ایالات متحده ناچار به مذاکره با بشار اسد است و هم اکنون در جست‌و‌جوی راه‌هایی است تا موافقت رئیس جمهور سوریه را به مذاکره جلب نماید. 

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که واشنگتن در سال‌های اخیر، همواره بر ضرورت کنار رفتن اسد از طریق روش‌های سیاسی تأکید داشت؛ اما به نظر می‌رسد، مجموعه تحولات میدانی، به ویژه ظهور گروه تروریستی داعش، سبب شده سیاستمداران آمریکایی ناگزیر از بازنگری در مواضع خود شوند. 

در همین راستا، کری در اظهارات امروز خود، ادعاهای سابقش مبنی بر اینکه اسد مشروعیت خود را از دست داده و باید از قدرت کنار برود، تکرار نکرده است. در عوض، اظهار داشته: «در ‌‌نهایت، ما باید مذاکره کنیم. ما همواره مایل به مذاکره در چهارچوب توافق ژنو یک بوده‌ایم». اشاره کری به کنفرانس ژنو در سال ۲۰۱۲ است که در آن آغاز مرحله گذار بر اساس مذاکره در سوریه تأکید شده بود. 

به گفته کری، اکنون ایالات متحده و دیگر کشور‌ها، مشغول یافتن راه‌هایی برای احیای روند دیپلماتیک در موضوع سوریه هستند. با وجود این، وی گفته برای قانع کردن اسد به حضور در مذاکرات، باید از راه‌های مختلفی بر وی فشار آورد.

وزیر خارجه آمریکا افزوده است: «برای آوردن اسد پای میز مذاکره، برای وی روشن کنیم این عزم در همه وجود دارد که در پی دستیابی به یک نتیجه سیاسی و تغییر دیدگاه وی درباره مذاکره باشند. این روند هم اکنون در جریان است و من بر این باورم که با تلاش متحدین ما و دیگران، فشار بیشتری بر اسد وارد خواهد شد». 

رویترز در انتهای گزارش خود درباره اظهارات کری می‌نویسد، با گذشت چهار سال از بحران سوریه، اکنون بخت بقای اسد در قدرت، بیشتر از هر زمان دیگری است. در حال حاضر، به نظر می‌رسد اسد متقاعد شده که موضوع مبارزه با گروه تروریستی داعش، سبب خواهد شد دولت آمریکا ناچار شود در ‌‌نهایت با وی وارد تعامل شود.

(0) نظر
برچسب ها :
مسئله حذف یارانه نقدی ثروتمندان
مسئله حذف یارانه نقدی ثروتمندان از مسائلی است که هنوز راهکار حل آن کشف نشده و همچنان در پس پرده ابهام است.

به گزارش واحد مرکزی خبر ، رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در بررسی لایحه بودجه 94 معیار 2 و نیم میلیون تومان درآمد و چند شرط دیگر از جمله اختصاص منابع ساماندهی نقدی به استان ها و دیگر موارد لحاظ شده بود گفت: نمایندگان تلاش می کنند که در هر طرحی که برای حذف دهک های ثروتمند از دریافت یارانه نقدی اجرا می شود دولت هم همراه باشد و به اجماع برسد.

غلامرضا تاج گردون در برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دو سیما افزود: در فرایند بررسی احساس شد که دولت حاضر نیست فشار بیاورد و اعلام کرد برای حذف یارانه نقدی با معیار دو و نیم میلیون تومان درآمد به اطلاعات اقتصادی نیاز دارد که آنها را در اختیار ندارد و نمی توان به راحتی شناسایی کرد.

هفت تا ده درصد از جمعیت کشور ثروتمند هستند

وی گفت: البته وزارت تعاون بررسی هایی کرده است که نشان می دهد هفت تا ده درصد از جمعیت کشور ثروتمند هستند و دولت معتقد است به تدریج این کار را انجام دهد.

تاجگردون با بیان اینکه 20 اسفند زمان تعیین شده برای حذف یارانه نقدی نیست افزود: هم در دولت و هم در مجلس نگاه سیاسی وجود دارد البته سهم مجلس به نظر من زیاد است چون مجلسی ها بیشتر با مردم برخورد دارند.

رئیس کمیسیون تلفیق گفت:‌ برخی آمارها نشان می دهد همچنان هفتاد تا هشتاد میلیارد ریال یارانه پنهان در اقتصاد کشور پرداخت می شود که بخش عمده ای از آن سهم ثروتمندان است و باید به سمت ساماندهی پرداخت نقدی حرکت کنیم.

تاجگردون درباره اینکه ثروتمندان می گویند این یارانه نقدی سهم ما از درآمد نفتی است افزود: این استدلال غلط است و نباید منابع عمومی را به طور غیر بهینه تخصیص دهیم و باید با افزایش قیمت ها میزان مصارف و هزینه های یارانه نقدی برابر شود.

وی گفت: در دولت چند صدایی وجود دارد و البته سازمان مدیریت برنامه ریزی تمایل بیشتری دارد که یارانه ثروتمندان حذف شود و وزارت نفت واقعا در شرایط سختی است چون باید منابع یارانه نقدی را تامین کند و ادامه این روند شاید باعث تعطیلی پالایشگاه ها و شرکت های نفت و گاز شود.

اطلاعات جامع از طریق مجموع مالیات به دست می آید

جمشید پژویان استاد دانشگاه هم در این برنامه افزود:‌در هیچ جای دنیا سیستم جامعی برای شناسایی اقتصادی افراد وجود ندارد اما براساس اطلاعات مالیات بر مجموع درآمدها  که تجارب چندین ساله دارند عمل می کنند و اطلاعات جامع را از طریق مجموع مالیات به دست می آورند.

وی تصریح کرد: معیار دو و نیم میلیون تومان برای حذف یارانه نقدی به هیچ وقت دقیق نیست برای اینکه افراد دارای درآمد مشخص مانند استادان دانشگاه، قضات و کارمندان دولت به راحتی در زیر پوشش این معیار می رونداما کسانی که با بساز و بفروش و با تجارت و در فعالیت در بازار آزاد درآمد کلانی به دست می آورند به راحتی قابل شناسایی نیستند.

پژویان افزود: البته براساس اطلاعات هزینه وبودجه خانوارها می توان کارهایی را صورت داد و بررسی ها نشان می دهد فاصله درآمدی دهک نهم و دهم بادهک هشتم خیلی زیاد است و می توان 20 درصد را حذف کرد.

این استاد دانشگاه با بیان  اینکه دو خطای کاهش پوشش افراد نیازمند و همچنین پوشش برخی افراد بی نیاز ممکن است پیش آید گفت: دولت تلاش کند مجموع این خطا برآوردی به حداقل برسد.

بهترین روش تبلیغات رسانه ای و اغنا کردن ثروتمندان به انصراف داوطلبانه از یارانه نقدی

پژویان در این حال افزود: به نظر من بهترین روش تبلیغات رسانه ای و اغنا کردن ثروتمندان به انصراف داوطلبانه از یارانه نقدی است و خوشبختانه مردم بسیار خوبی داریم و ثروتمندان هم بدانند بخش مهمی ازهزینه های تامین امنیت اجتماعی وخدمات عمومی نصیب آنها می شود.

استاد دانشگاه گفت:‌اگر قیمت حامل های انرژی افزایش نباید دولت مجبور خواهد شد از طریق کسری بودجه منابع خود را تامین کند که با افزایش نرخ تورم همراه خواهد بود و باز هم بیشترین فشار را به دهک های کم درآمد وارد خواهد کرد اما این سیاست غلط دردولت های دیگر هم دیده شده است که هزینه های پنهان را ادامه می دهند اما حاضر نیستند هزینه های آشکار را تحمل کنند و افزایش نیافتن قیمت های حامل های انرژی به ضرر اقتصاد ملی است.


(0) نظر
برچسب ها :
X